t.39 : galerija

vidi sve
Rezidencija i izložba ....... Sedam dana stvaranja Tihane Gržanić

Rezidencija i izložba:
"......." Sedam dana stvaranja Tihane Gržanić

- 1. - 11. 10. 2014.

pogledajte fotogaleriju

Fotografije: Sanjin Kaštelan, Helena CuculićTihana Gržanić rođena je 1985. godine. 2014. godine je završila jednogodišnji poslijediplomski program Interdisciplinarne grafike na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna Eugeniusz Gepart u Wroclawu, Poljska. Tri godine prije je diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci likovnu pedagogiju sa glavnim predmetom Grafika, a 2010. godine je diplomirala na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, Teologija u Rijeci. 2009. godine završila je preddiplomski studij Likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Izlagala je na više domaćih i inozemnih izložbi od kojih se izdvajaju Trijenale grafike u Krakovu, izložba Walter Kozatsky u Beču te Zagrebački Bienale grafike. Živi i radi u Lokvama u Gorskom kotaru, a pretežito se bavi crtežom i grafikom.


Umjetnica je gostovala 1. - 10. listopada 2014. u Galeriji "trenutak.39" u sklopu rezidencijskog programa. Rad na kojem je Tihana radila za vrijeme boravka u "trenutku.39" sastoji se od sedam dijelova, tiskovina koje su povezane u knjigu – objekt. Ti su dijelovi ovisni jedan o drugome, a njihova je poveznica svjetlo i slojevitost.


Izložba "......." Sedam dana stvaranja otvorena je za sve posjetitelje 9. - 11. 10. 2014. u Galeriji "trenutak.39", Horvaćanska 39, Zagreb (6. kat)Našu gošću Tihanu Gržanić bolje upoznajte kroz intervju kojeg možete pročitati OVDJE  tihanagrzanic.blogspot.com.


---Program je sufinanciran od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.


Rezidencija i izložba ....... Sedam dana stvaranja Tihane Gržanić

video

Tajni život Vanje H.

autor
Dario Juričan
snimateljica
Ines Klepićeva
projekt
trenutak.39 & Blank_filmski inkubator
2012.
blankzg.hr
facebook.com/Blank.filmskiinkubator

mailing lista

Prijavite se na našu mailing listu kako
biste primali naše obavijesti i najave
budućih događanja

FB