t.39 : galerija

vidi sve
t.39 : galerija - Lidija Saftić: LiSa Cat - Untold! - Izložba iz programa 5 autora u potrazi za prostorom

Lidija Saftić: "LiSa Cat - Untold!" - Izložba iz programa "5 autora u potrazi za prostorom"

21.11. 2014. Galerija "trenutak.39", Horvaćanska 39, Zagreb

pogledajte fotogaleriju

Fotografije: Ivna Hraste, Helena CuculićGIRL WITH RAINBOW IVY TATTOO - "Žena sa znamenjem duginog bršljana"U NJENOJ UMJETNOSTI NEMA DEJA VU-aLidija Saftić - KRATKA BIOGRAFIJA
Kreativnost traži prostora, a mi ga imamo!


U mjesecima između takozvanih "sezonskih" izložbi, rezidencijskog programa i ljetne pauze – odvija se program "Pet autora u potrazi za prostorom".
Kroz ovaj novi program jednodnevnih izložbi Galerija "trenutak.39" otkriva autore kojima će ovo biti prvi put da samostalno izlažu. Sviđa nam se ideja da prelazak u svojevrsno umjetničko "odrastanje" omekšamo galerijskim prostorom koji pruža intimnu atmosferu i zaštitnički, domaćinski štih. Stan/galerija je idealno mjesto za prve samostalne izlagačke korake.


Podržimo kvalitetetne životne vrijednosti kroz stvaralaštvo svih!


Čast nam je predstaviti vam mladu umjetnicu Lidiju Saftić koju ćete moći bolje upoznati kroz njezin rad u petak 21. 11. 2014. u 18h. Slika govori više od riječi, ipak o sebi i svojoj kreativnosti najbolje će vam reći ona sama.Lidija Saftić:

KONCEPT IZLOŽBE (koncept bez koncepta) "LiSa Cat - Untold!"

Izložba radova koje ćemo vidjeti 21.11. zapravo nema određenu temu. To je skup mojih ostvarenja koje sam uspjela prikupiti sa svih strana i uokviriti u jednostavan naziv kao neispričanu (točnije neprikazanu) priču. Ovo je svojevrsni vremeplov kroz moj život i stvaranje do danas. Iako su radovi nastali u posve drugačijem kontekstu nego što je moj originalni sada, sve su to bitni slojevi koji su me izgradili i drže cijelu moju današnju životnu platformu kako u opipljivom/vidljivom a tako i u onom neopipljivom/duhovnom smislu. Za većinu radova moji prijatelji i familija znaju jer ih sami posjeduju ili su ih vidjeli u živo u mom domu pa će neki reći da onda to i nije baš neka nepoznanica. Gotovo svi su objavljivani na društvenim mrežama, web stranicama, natječajima ili sl., poneki od njih sudjelovali su u skupnim izložbama, ali nikad nisu imali priliku biti djelom samostalne izložbe. Zato je ovo za njih poseban moment i poslužit će kao dobar komunikacijski kanal između mene i sve one koji me ne znaju a voljeli bi me znati. Ovo je svojevrsno prvo, pomalo i nespretno upoznavanje. Bitna je namjera - a namjera je čista - "Ja sam Lidija i imam vam nešto za reći/pokazati, a ti…što ima kod tebe?"


"LiSa Cat- untold" naziv govori sam za sebe ali čisto da objasnim: LiSa Cat zapravo je izvedeno od prvih slogova imena Lidija Saftić, a Cat je proizvoljni nastavak kako me je nazvao prijatelj stripo-crtač kad je nacrtao moj lik u stripovskoj maniri.


Na izložbi ćete vidjeti cca 20-30 radova, možda i više ako u naletu neočekivane inspiracije napravim neke nove. Radovi su u šarolikim tehnikama i formatima, grupirani u nekoliko kategorija dok će neki biti samostalni entiteti. Posebnu kategoriju zauzima grupa radova rađenih u suradnji sa mojom kćerkom koje smatram vrijednim i potrebnim za pokazati jer su uvelike utjecali na perceptivnu moć i promjenu u mom izričaju.


U nekom međuprostoru usudit ću se umetnuti stih po trenutnoj inspiraciji…jer dan je lijep a ja sam baš zahvalna :"…And so today, my world it smiles, your hand in mine, we walk the miles, Thanks to you it will be done, for you to me are the only one…"


Više od ovoga o izložbi niti ne mogu govoriti jer možda je najbolje da dođete do nje sami i stvorite neki svoj osobni sud. Rado bih čula kakvi su vam dojmovi. Svakako se nadam se će publika i Ti koji ovo čitaš uživati u pogledu i druženju sa mojim radovima i svima koji su pomogli u pripremi izložbe.


S veseljem te očekujem.


video

Tajni život Vanje H.

autor
Dario Juričan
snimateljica
Ines Klepićeva
projekt
trenutak.39 & Blank_filmski inkubator
2012.
blankzg.hr
facebook.com/Blank.filmskiinkubator

mailing lista

Prijavite se na našu mailing listu kako
biste primali naše obavijesti i najave
budućih događanja

FB